Waar komt de photo booth eigenlijk vandaan?
4 september 2014
Fotohokje Maastricht bij Stance en Titus
12 december 2014

Waarom een photobooth op je bruiloft zo tof is.

Een photobooth op je bruiloft…

Het gaat gebeuren, de grote dag! Niet zelden bekroond als ‘de mooiste dag van je leven’. En die moet perfect zijn, want je wilt er een mooie herinnering aan over houden! Er zijn zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat voegt echt waarde toe en versterkt een mooie herinnering aan jullie dag? Een groeiende trend in Nederland en België is het huren van een photobooth, ofwel fotohokje, voor op je bruiloft. Maar waarom? Wat maakt een photobooth op je bruiloft tot zo’n succes?

B

 

Foto’s, de enige echte tastbare herinnering aan die speciale dag! Met stip ook gelijk de nummer 1 reden om niet te besparen op foto’s. Het klinkt misschien cliché maar over 50 jaar kun je nog steeds genieten van de trouwfoto’s. Een photobooth voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Een fotohokje zorgt ervoor dat behalve jullie, ook alle gasten op een ludieke manier gefotografeerd worden. Zo heb je na afloop schitterende en hilarische foto’s van iedereen op je bruiloft.

Een photobooth is de ultieme ‘selfiemachine’. Door een druk op de knop worden meerdere foto’s gemaakt die in de vorm van een strip, in jullie eigen thema, zo uit de photobooth rollen. De fotostrips worden meteen dubbel geprint, zodat je het bijvoorbeeld kunt inplakken in je gastenboek en er ééntje mee kunt geven als bedankje. Zo hebben niet alleen jullie, maar ook je gasten een tastbare herinnering aan de bruiloft.

Een photobooth is de smaakmaker op je feest! Vaak werkt de photobooth echt om het bekende ‘ijs te breken’. Je gasten zullen ronduit enthousiast zijn want het werkt verslavend! Spannend achter een gordijntje kiekjes maken met verkleedkleding en ‘photobooth props’. Niets leuker toch? Graag trakteren we je op een aantal tips voor als je een photobooth wilt huren op je bruiloft.

1. Hoeveelheid mensen. Zorg dat je een photobooth huurt die genoeg ruimte biedt aan meerdere personen tegelijk, zo krijg je de leukste foto’s.

Veel-personen-in-een-Lach-je-Lens-photobooth

 

2. Vette lay-out. Een photobooth die strips print in jouw persoonlijke bruilofts-thema of lay-out is een must. Een fotostripje mee naar huis als huwelijksbedankje!

photobooth herinnering

 

3. Photobooth props. De photobooth foto’s worden pas echt leuk met verkleedkleding en  props. Brillen, pruiken en allerlei gekkigheid op een stokje. Heerlijk!

 

Lach-je-Lens-verkleedkist - bewerkt

 

4. Een gastenboek. Een origineel aandenken voor jullie zelf  is om alle gasten na hun eerste fotosessie een stripje in een gastenboek te laten plakken, het liefst met een persoonlijk stukje tekst erbij. Voor jullie zelf is dit vaak veel leuker dan bijvoorbeeld een videoboodschap. Een videoboodschap krijg je op een cd’tje en wordt zelden nog terug gekeken. Een gastenboek is tastbaar en daarom pak je het makkelijk uit de kast om nog eens door te bladeren.

Lach-je-Lens-gastenboek

 

5. Een photobooth die bij het thema past. Steeds meer bruiloften worden gesierd met een thema. Denk aan een festival of vintage thema. Het is des te leuker als alles ‘matcht’ met jullie thema. Een aantal photobooth’s hebben naast de fotoprints, ook een volledig aan te passen uiterlijk. Creativiteit ten top!

Lach je Lens vintage photobooth

 

Auteur: Jasper Delleman 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *